Country zene stílus

Szeretjük a country-t, játszani mindenképp, annak ellenére, hogy a magyar kultúrának nem része.

Country zene egy amerikai populáris zenei műfaj, amely eredetileg az 1920-as években az Egyesült Államok déli részén alakult ki. Gyökerei a délkeleti amerikai népzenei műfajt és a nyugati zenét ötvözi. A blues alapjait széles körben használják az egész történelmében. A country zene gyakran áll a balladák és dance dallamok egyszerű formáiban és általában harmóniák kíséretében, többnyire húros hangszerekkel megszólaltatva, mint a bendzsó, elektromos és akusztikus gitárok, hegedűk, és a harmonikák.

A country zene szerzett népszerűsége az 1940-es években, a korábbi időszakokban a gazdálkodók zenéje volt; magában foglalja a nyugati zenét, amely kialakult párhuzamosan farmerek zenéjével és más hasonló gyökerekkel a 20. század közepén.

A country kifejezést használják ma sokféle stílus és a sub műfajok leírására. A country zene eredete népzene, többnyire fehér, a munkásosztálybeli amerikaiaktól jön, akik a hangzást keverték népszerű dalokkal, az ír és kelta hegedű dallamokkal, a hagyományos balladákkal, és cowboy dalokkal, valamint az afrikai-amerikai blues és a különböző zenei hagyományok európai bevándorló közösségek dalaival.
A country zene 2009-ben volt a leginkább hallgatott rádió műfaj.

2 comments on “Country zene stílus

  1. Pingback: A zene anatómiája infografikán, vagyis hogyan állnak össze az egyes zenei műfajok - GitárPengető.hu

  2. Pingback: Bluegrass zenei stílus « GitárPengető.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük