Country zene stílus

Szeretjük a country-t, játszani mindenképp, annak ellenére, hogy a magyar kultúrának nem része.

Country zene egy amerikai populáris zenei műfaj, amely eredetileg az 1920-as években az Egyesült Államok déli részén alakult ki. Gyökerei a délkeleti amerikai népzenei műfajt és a nyugati zenét ötvözi. A blues alapjait széles körben használják az egész történelmében. A country zene gyakran áll a balladák és dance dallamok egyszerű formáiban és általában harmóniák kíséretében, többnyire húros hangszerekkel megszólaltatva, mint a bendzsó, elektromos és akusztikus gitárok, hegedűk, és a harmonikák.

A country zene szerzett népszerűsége az 1940-es években, a korábbi időszakokban a gazdálkodók zenéje volt; magában foglalja a nyugati zenét, amely kialakult párhuzamosan farmerek zenéjével és más hasonló gyökerekkel a 20. század közepén.

A country kifejezést használják ma sokféle stílus és a sub műfajok leírására. A country zene eredete népzene, többnyire fehér, a munkásosztálybeli amerikaiaktól jön, akik a hangzást keverték népszerű dalokkal, az ír és kelta hegedű dallamokkal, a hagyományos balladákkal, és cowboy dalokkal, valamint az afrikai-amerikai blues és a különböző zenei hagyományok európai bevándorló közösségek dalaival.
A country zene 2009-ben volt a leginkább hallgatott rádió műfaj.

2 hozzászólás - Leave a comment
  1. […] Country, Blues, Pop, Classic Rock, Folk, Jazz, Rap, Bluegrass, Punk, Metal, Classical, Electronic Dance […]

  2. […] a country zenével, a bluegrass-t hagyományos, akusztikus húros hangszerekkel játszák. Ezek a hangszerek a […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*