15 éves a STONED, az egyetlen magyar Rolling Stones tribute zenekar

Az örömzenélés és a Stones-koncertek látogatása megtette hatását: összeállt egy 100%-ig Rolling Stones-t játszó zenekar.
A csapat célja a Stones-dalok magas színvonalú előadása és a “Rolling Stones érzés” hű visszaadása, mind zeneiségében, mind színpadi megjelenésben.

A zenekar

A Stoned zenekar 2003-ban alakult Rolling Stones rajongókból.

Kőváry Péter – ének, szájharmonika, gitár / lead vocal, harmonica, guitar
Jókay Árpád – gitár, vokál / guitar, vocal
Gyukity Péter – basszusgitár, vokál / bass, vocal
Both Róbert – gitár /guitar
Bacsa Gyula – billentyű / keyboards
Zsiros Csaba – dob / drums

Promo video:

A Stoned nem klasszikus értelemben vett emlékzenekar: nem is lehet az. A Stones minden korszakából játszunk dalokat, ritkábban játszott csemegéket is, így a műsor nem korlátozódik kizárólag a nagy slágerekre. A Rolling Stones ugyanis ma is aktív, koncertezik és bizonyítják aktualitásukat. Sőt, jobbak, mint valaha! A Stoned tagjainak pedig volt alkalmuk jó néhányszor élőben látni őket.

Többek közt ezek az élmények adták az inspirációt arra, hogy még nagyobb elszántsággal játsszuk a Világ Legjobb Rock And Roll Zenekara, a Rolling Stones dalait.

Visszatekintés a Rolling Stonesra:

  • A kezdetekben leginkább egy blues-alapú R&B hangzást használt a Stones, amely erősen beleivódott a zenéjébe.
  • A Stones Amerikában később futott be, mint más brit együttesek (The Beatles, The Dave Clark Five…), akik 1964-ben lettek híresek ott.
  • Első „nagy” slágerük a „Time is on My Side” volt 1964 szeptemberében.
  • A Last Time című nótába épített riff, amit Brian Jones játszott, egy hagyományos gospel-dal alapján került a szerzeménybe, amit a The Staples Singers tett híressé. A Stonesnak eztán alakult ki máig ismert, erős gitáralapú hangzása.
  • Nagy erőkkel folytatták, ám a végső sikert a „Satisfaction” hozta meg 1965 nyarán.
  • A Rolling Stonest 1989-ben iktatták be a „Rock and Roll Hall of Fame”-be, a Rolling Stone magazin „Minden idők 100 legjobb előadója” listáján a negyedik helyre kerültek.

Koncertek

http://www.stoned.hu/blog/lang/hu/koncertek/

A zenekar a megalakulás óta 400-nál is több koncertet adott fővárosi, vidéki, valamint külföldi rendezvényeken. Rendszeresek a fesztivál szereplések (Sziget, Efott, Kapolcs, blues- és motoros fesztiválok).
A külföldi koncerteken (Szerbia/Vajdaság, Szlovákia, Erdély), illetve az itthoni, külföldi hallgatóság előtti nemzetközi rendezvényeken (nemzetközi konferencia Zánka) is igen sikeres a zenekar.
Rendszeresek a budapesti klubestek változatos helyszíneken (Hunnia Art Bisztró, ELTE könyvtárKlub, Szilvuplé, Alcatraz, stb).

A zenekar fellépő vendégei voltak már:

Somló Tamás (LGT), Novák Péter (Kimnowak), Fekete Jenő, Pribil György (Kimnowak), Papp Szabi és Pulius Tibi (Supernem), Garda Zsuzsa (Janis Joplin emlékzenekar), Milkovics Mátyás (Neo), Hodosi Enikő (Neo), Takáts Tamás, Pulius Tamás (Belmondo), valamint Roy és Ádám, Poniklo Imre (Amber Smith), vagy Ripoff Raskolnikov.
Nem csoda a jeles névsor, a Rolling Stones zenéje meghatározó élmény sokak életében…

Facebook: https://www.facebook.com/stonedhu
#stonedhu
Honlap: http://www.stoned.hu

Kontakt (szervezés): +36 70 381 5284

English

The Rolling Stones
Stoned is a Hungarian Rolling Stones Tribute band, with a 100% Stones song catalog played absolutely live.The band formed in 2003. Stoned played 400+ shows since its formation. We regularly play shows in Hungary and some neighbour countries in Europe. The band play songs from each period of the Stones, from I Wanna Be Your Man to You Got Me Rocking, Sympathy for the Devil, Gimme Shelter, Angie, Monkey Man, Just My Imagination, Emotional Rescue, Worried About You, Beast Of Burden, One Hit To The Body, Shattered, Love Is Strong, Sparks Will Fly or Rain Fall Down and Rough Justice and many other fine numbers and Stones standards… Band members are hardcore Stones-fans and attended altogether a sum of about 100 Rolling Stones shows! (We keep our education with high importance…)

Kapcsolódó cikkek:

Oszd meg a cikket!

No Comments - Leave a comment

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


kettő × = 14Köszönjük, hogy kedveled a GitarPengeto.hu oldalt:
Translate in website:
Akkord fogás kereső
A add9


Thomann partnerek vagyunk
Partnereink
BAccord_LOGic_banner
Melyik a kedvenc gitár márkád?
Gitáros pólók
gitarpengeto_polo_banner
Banner csere logó
jazz-blues-gitarpengeto_banner
Gitárpengető.hu QR kód
gitarpengetohu_static_qr_code