Bo Diddley a cigar box gitáros

Bo Diddley (születési nevén Ellas Otha Bates) (1928. december 30. – 2008. június 2.) amerikai rock and roll énekes, cigar box gitáros és dalszerző.

bo-diddley

Gyakran “The Originator” névvel illették (kb. „Az Alkotó”, “Az Értelmi Szerző”), mivel fontos szerepe volt a blues-nak a rock and roll-ba való átvezetésében és olyan gitárosokra volt hatással, mint Buddy Holly, Jimi Hendrix és Eric Clapton.

1987-ben bekerült a Rock and Roll hírességek csarnokába, 1996-ban a Rhythm and Blues Foundation-től „Életre szóló teljesítmény-díjat”, A Felvételi Művészetek és Tudományok Nemzeti Akadémiája pedig Grammy-díjat kapott. Ismertté vált technikai újításairól és derékszögű gitárjáról, amely a védjegyévé vált.

Bo Diddley, egy énekes és gitáros, aki feltalálta a saját nevét, a saját gitárját, saját ritmusát, és egy maroknyi más zenei úttörő dolgot, amely a rock ‘n’ roll is alappillére azóta is.

Az 1950-es években, rock ‘n’ roll alapító Mr. Diddley – Chuck Berry, Little Richard, Jerry Lee Lewis és még néhány más zenésztársával kezdeményezte, hogy gondolják át a popzene hangzását és építettek blues sablonokat, a déli gospel, az R & B és a háború utáni fekete amerikai népi kultúra hangzásvilágára, ami az úgynevezett szinkópált beat lett.

Bo Diddley 1986-ban bekerült a rock and roll halhatatlanjai közé, 1998-ban Grammy-életműdíjat kapott.

www.bodiddley.com/‎
www.bo-diddley.com/
https://www.facebook.com/BoDiddleyOfficial‎
http://www.rollingstone.com/music/artists/bo-diddley

 Comments (4) 

  1. […] győztese. Az alábbi videóban Ő a több funkciós “lapát”, de egyébként cigarettás doboz gitáros. Kedveljétek Őt bármelyik elérhetőségén, lásd […]

  2. […] cikkünkben is bemutattunk már ezt a gitárt Bo Diddley […]

  3. […] Brothers; Buddy Holly; Jerry Lee Lewis; Little Richard; Elvis Presley; The Coasters; Eddie Cochran; Bo Diddley; Aretha Franklin; Marvin Gaye; Bill Haley; B. B. King; Clyde McPhatter; Ricky Nelson; Roy Orbison; […]

  4. […] Collins B.B. King Bo Diddley Brian May Dave Edmunds George Benson Jack Bruce (Cream) […]

 Leave a comment 

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Menu 

 © 2022 - GitárPengető.hu