Bo Diddley a cigar box gitáros

Bo Diddley (születési nevén Ellas Otha Bates) (1928. december 30. – 2008. június 2.) amerikai rock and roll énekes, cigar box gitáros és dalszerző.

bo-diddley

Gyakran “The Originator” névvel illették (kb. „Az Alkotó”, “Az Értelmi Szerző”), mivel fontos szerepe volt a blues-nak a rock and roll-ba való átvezetésében és olyan gitárosokra volt hatással, mint Buddy Holly, Jimi Hendrix és Eric Clapton.

https://www.youtube.com/watch?v=WOOFx9c6qyA

1987-ben bekerült a Rock and Roll hírességek csarnokába, 1996-ban a Rhythm and Blues Foundation-től „Életre szóló teljesítmény-díjat”, A Felvételi Művészetek és Tudományok Nemzeti Akadémiája pedig Grammy-díjat kapott. Ismertté vált technikai újításairól és derékszögű gitárjáról, amely a védjegyévé vált.

Bo Diddley, egy énekes és gitáros, aki feltalálta a saját nevét, a saját gitárját, saját ritmusát, és egy maroknyi más zenei úttörő dolgot, amely a rock ‘n’ roll is alappillére azóta is.

Az 1950-es években, rock ‘n’ roll alapító Mr. Diddley – Chuck Berry, Little Richard, Jerry Lee Lewis és még néhány más zenésztársával kezdeményezte, hogy gondolják át a popzene hangzását és építettek blues sablonokat, a déli gospel, az R & B és a háború utáni fekete amerikai népi kultúra hangzásvilágára, ami az úgynevezett szinkópált beat lett.

Bo Diddley 1986-ban bekerült a rock and roll halhatatlanjai közé, 1998-ban Grammy-életműdíjat kapott.

www.bodiddley.com/‎
www.bo-diddley.com/
https://www.facebook.com/BoDiddleyOfficial‎
http://www.rollingstone.com/music/artists/bo-diddley

4 comments on “Bo Diddley a cigar box gitáros

  1. Pingback: Justin Johnson különleges 3 húros gitárral - GitárPengető.hu

  2. Pingback: Néhány húros cigar box slide gitár - GitárPengető.hu

  3. Pingback: Rock and Roll hírességek csarnoka és múzeuma « GitárPengető.hu

  4. Pingback: Gitár legendák « GitárPengető.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük