Cream

Nem véletlen, hogy a most bemutatandó Sunshine Of Your Love című számot, mind Eric Clapton, mind a Cream neve alatt megtaláljátok. A Cream aktív évei  1966  és 1968 között voltak. (Majd újra összeálltak: 1993-ban és 2005-ben.) Tagjai: Jack Bruce (basszusgitár), Ginger Baker (dob), Eric Clapton (gitár) voltak.
Ez 1967-ben készült egy brit rock banda, a Cream által. A számot Jack Bruce, Pete Brown és Eric Clapton írta. A dal tartalmaz egy jellegzetes elektromos / basszusgitár riffet és egy gitárszólót Eric Clapton-tól.

A dal megírása akkor kezdődött, amikor Bruce és Clapton részt vett a Jimi Hendrix Experience show-n, a Saville Theatre-ben, Londonban. A koncert után, ahogy Bruce hazatért, megírta a riffet, amely végigfut a dalon.

Eric Clapton:


Cream:
Az együttes zenéje Clapton bluesos gitározására, Bruce erőteljes énekhangjára és dinamikus basszusjátékára, valamint Baker dzsesszes dobolására épült. Világszerte több, mint 35 millió albumot adtak el. 1968-as Wheels of Fire című albumuk a világon elsőként ért platinalemezt.

A Cream dalai között voltak régi bluesok feldolgozásai (például a Crossroads és a Spoonful), modern bluesdalok (Born Under a Bad Sign) és más, egyedi hangzású szerzemények (Strange Brew, Tales of Brave Ulysses, Toad). A Cream legnagyobb slágerei az I Feel Free, a Sunshine of Your Love, a White Room, a Crossroads és a Badge című dalok voltak.

Hallgassuk meg az I Feel Free számukat is:
http://www.youtube.com/watch?v=LQSJKOgI1jc

A Sunshine Of Your Love című szám a Cream előadásában a londoni Royal Albert Hall-ban:
http://www.youtube.com/watch?v=gH3P2P331vE

No Comments - Leave a comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*