Guthrie Govan a gitároktató gitáros

Guthrie Govan gitárost még nem mutattuk be, pedig bevallom réges-rég kellett volna, aki nem csak 3 éves kora óta gitározik, de szereti oktatni is amit csinál.

(Chelmsford, Essex, Anglia, 1971. december 27.) Ahol már játszott:

  • Asia (2001-2006),
  • GPS,
  • Erotic Cakes, ami a szólóprojektje
  • The Young Punx
  • The Aristocrats
  • The Fellowship

 

Néhány pontban a munkássága:

Ismert gitár tanár, különböző magazinokba pulikál: Guitar Techniques, Guildford’s Academy of Contemporary Music, Lick Library és egyébként a Brighton Institute of Modern Music oktatója is volt. Ezen kívül meghívást kap szerte a világban szemináriumokra, mesterkurzusokra és képző műhelyekbe. Ebben a kontextusban ismeret a stílusok széles skálájának tanítására való képességéről.
Govan két kötetet írt a gitározásról:

  • Creative Guitar Volume 1: Cutting Edge Techniques és
  • Creative Guitar Volume 2: Advanced Techniques.

Az 1993-as Guitarist magazin versenyén az “Év gitárosa”.

Hogy is születhet egy ilyen tehetség:

Ahogy fentebb olvasható három éves korábban kezdett el gitározni. Ki más, az apja ösztönözte és ami számomra a lefontosabb, hogy elsősorban a fülről tanult. Az akkordokat és a szólókat dolgozott ki a felvételek hallgatása közben.
Nem akármi ahogy az érintő nélküli gitáron játszik.

Apja hat akkordot tanított neki, és csupa jó zenét hallgattak apja lemezgyűjteményéből. Govan 1950-es rock’n’roll művészeket hallgatott, mint például Jerry Lee Lewis és Little Richard, majd The Beatles, a Cream, Jimi Hendrix, Frank Zappa és AC/DC jött a sorban. Fél-skót lévén, Govant erősen befolyásolta Zal Cleminson, aki egy skót gitáros, aki az Alex Harvey zenekarban játszik. Govan úgy tekinti Cleminsonnak, hogy “Jimmy Page” -ja volt, bár nem világos, hogy mit jelent ez a kijelentés.

Hallgassátok és kövessétek a példáját:

https://hu-hu.facebook.com/GuthrieGovanOfficial/
https://twitter.com/ggovan_official
http://www.guitarworld.com/tags/guthrie-govan

1 Comment - Leave a comment
  1. […] Atkins-et vagy éppen Jimi Hendrixet, szolidan és profin. Annak ellenére, hogy manapság már Guthrie Govan vagy Billy Gibbons mellett […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


8 + egy =