Joe Walsh

Joseph Fidler “Joe” Walsh (született 1947. november 20.) amerikai zenész, énekes-dalszerző, multi-instrumentalista, zenei producer és színész. Korábban már tagja két sikeres zenekarnak is, amely a Barnstorm és az Eagles. A késő 1960-as években tagja volt a nagy sikerű James Gang zenekarnak is.

Sikereket ért el mind szólóban és session zenészként is. Walsh rangsorolva lett 54 helyszínen, a Rolling Stone magazin Minden idők 100 legnagyobb gitárosa közé. Walsh bekerült a Rock and Roll Hall of Fame csarnokba az Eagles zenekarral 1998-ban, az első évben voltak akiket jelöltek.

A Hotel California gitárszólóját Walsh és Don Felder készítette el. 1998-ban a Guitarist magazin a legjobb gitárszólóként választotta ki minden alkalommal, majd 1998-tól a Guitar Magazine nyolcadik helyére került a Top 100 gitárszólók listáján.

Walsh-t sokan dicsérték, mint a legjobb rock gitárost, beleértve a Led Zeppelin egykori gitárosát is (Jimmy Page), aki így fogalmazott: “Van egy hatalmas érzéke a hangszerhez. A korai James Gang-től fogva szerettem a stílusát.” Emellett a Cream egykori gitárosa, Eric Clapton azt mondta, hogy: “Ő az egyik legjobb gitáros, aki időnként a felszínre került egy kis időre. Nem hallgatok sok felvételt, de őt igen. ” The Who gitárosa, Pete Townshend megjegyezte, hogy “Joe Walsh a folyékony és intelligens játékos. Nem sok ilyen van körülöttünk'”.

Bár ismert , elsősorban a gitáros , Walsh is játszik más eszközökkel (például szájgitáron) és énekel is.

A híres Hotel California szólója:

 

Kapcsolódó cikkek:

Oszd meg a cikket!

No Comments - Leave a comment

Leave a comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


2 + = háromKöszönjük, hogy kedveled a GitarPengeto.hu oldalt:

Melyik a kedvenc gitár márkád?
SzavazokSzavazás állása
Gitáros pólók
gitarpengeto_polo_banner