John Mayer

John Clayton Mayer (1977. október 16-án született) egy amerikai énekes-dalszerző és producer. Bridgeport, Connecticut és felnőtt Fairfield-ben.

John Mayer
Mayer a Berklee College of Music-ba járt Boston-ban és Atlantába költözött 1997-ben, ahol finomította szakértelmét és most Montanában él.
Az első két stúdió album, Room for Squares (2001) és a Heavier Things (2003) elérte a multi-platina státuszt. 2003-ben elnyerte a Grammy-díjat a Legjobb Férfi Pop Vocal Előadó kategóriában a “Your Body is a Wonderland”.

Mayer pályafutását végzősként főként akusztikus rock műfajban kezdte, de fokozatosan kezdett átállni a blues műfajra 2005-ben együttműködve neves blues művészekkel, mint BB King, Buddy Guy, és Eric Clapton, és az alkotó a John Mayer Trio-val. A blues hatását lehet hallani az egész 2005-ös élő albumán a Try!-on. John Mayer Trio harmadik stúdióalbuma a Continuum, 2006 szeptemberében tartott 49. Grammy Awards 2007-es gálán megnyerte a Legjobb Pop Vocal Album kategóriát és a Legjobb Férfi Pop Vocal Performance a “Waiting on the World to Change” számmal. Kiadta negyedik stúdió albumát a Battle Studies-t és 2009 novemberében már az ötödik albumot, amely egy másik zenei stílus váltás volt részéről. Majd megjelent 2012 májusában a hatodik albuma, a Paradise Valley, amelyről a gitarpengeto.hu már több számot is bemutatott. 2013 augusztusában eladott több mint 14,8 millió albumot az Egyesült Államokban, és több mint 20 millió albumot világszerte!

Követendő zenei tehetség minden ifjú gitáros számára!

Hogy is kezdődött nála? A szomszéd adott Mayernek a Stevie Ray Vaughan kazettát, amely által Mayer megszerette a blues zenét, majd elkezdett leckéket venni a helyi gitár-bolt tulajdonosától, Al Ferrante-tól.
Két év gyakorlat után elkezdett játszani blues bárokban és más helyszíneken a térségben, miközben még mindig a középiskolába járt. Amellett, hogy egyedüli tagja volt egy zenekarnak a Villanova Junction-nek, (egy Jimi Hendrix dal) Tim Procaccini, Joe Beleznay és Rich Wolf zenészekkel játszott együtt. Mayer szerette volna kihagyni főiskolai tanulmányait és csak a zenének élni, de ez a szülei rosszallását váltotta ki és szülei lebeszélték hogy ezt megtegye.

Amikor Mayer tizenhét éves volt, őt szívritmus probléma sújtotta és kórházba került egy hétvégén. Reflektálva az incidensre, Mayer azt mondta: “Ez volt az a pillanat, a dalszerző megszületett bennem” és ő ekkor vetette papírra az első dalszövegét éjjel, amint hazaért a kórházból. Nem sokkal ezután kezdett szenvedni pánikrohamoktól és élt félelemben, hogy elmegyógyintézetbe kerül. Továbbra is kezelni kellett Xanax-al és anti-szorongás gyógyszerrel.

Kérjük a rádiókat, végre játszanak jó zenéket is!

www.johnmayer.com/
https://www.facebook.com/johnmayer
https://twitter.com/JohnMayer

12 comments on “John Mayer

 1. Pingback: Az igazi slide gitáros tehetség, Derek Trucks - GitárPengető.hu

 2. Pingback: Gareth Pearson is egy virtuóz

 3. Pingback: Stop This Train « GitárPengető.hu

 4. Pingback: John Mayer – Neon (napi jó zene) « GitárPengető.hu

 5. Pingback: John Mayer – Wildfire « GitárPengető.hu

 6. Pingback: Sweet Home Chicago « GitárPengető.hu

 7. Pingback: The Heart of Life « GitárPengető.hu

 8. Pingback: Dear Marie « GitárPengető.hu

 9. Pingback: Voodoo Child « GitárPengető.hu

 10. Pingback: Bill Withers – Ain’t No Sunshine « GitárPengető.hu

 11. Pingback: John Mayer – I Don’t Trust Myself (With Loving You) « GitárPengető.hu

 12. Pingback: Betekintés a Budapest Music Expo 2014-es rendezvényre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük