Motörhead a NWOBHM zenekar

A Motörhead egy angol hard rock, heavy metal, rock and roll együttes, amit Londonban alapított 1975-ben Ian Fraser Kilmister énekes/basszusgitáros, színpadi nevén Lemmy, aki az egyetlen állandó tag a mai napig. A zenekar a nevét az angol szlengben használt kifejezésről kapta, ami amfetamin-használót jelent. Első koncertjüket 1975. július 20-án adták a londoni Roundhouse-ban.
Az egyik sikert hozó albumukról hallgassátok meg a címadó dalt, Ace of Spades:

A zenekar a NWOBHM (New Wave of British Heavy Metal) zenei mozgalom egyik meghatározó alakja, ezzel együtt zenéjüket a hagyományos metal-elemek helyett sokkal inkább a kevésbé kötöttebb, a klasszikus rock and roll alapokra épülő, de annál lényegesen gyorsabb és agresszívabb stílusjegyek jellemzik.
A mai napig a Motörhead már huszonegyedik stúdióalbumát adta ki, tíz élő felvételt, tizenkét válogatáslemezt és öt EP-t.
A Motörhead sikerét a korai 1980-as években Top 40-es számainak köszönheti, az olyan albumoknak, mint az Overkill, a Bomber, az Ace of Spades, és a No Sleep ’til Hammersmith köszönheti, mellyel elsőrangú rock zenekarrá vált.
Motörhead jellemzően heavy metal zenekarnak minősül, amelynek fúziója a punk rock műfajjal segített úttörője lenni a speed metalnak és thrash metalnak. A dalszövegeik általában olyan témákról beszélnek, mint a háború, a jó és a gonosz, a hatalommal való visszaélés, kicsapongó szexuális élet, anyagi visszaélések és a leghíresebb, a szerencsejáték.

https://www.facebook.com/OfficialLemmy

https://www.facebook.com/OfficialMotorhead

No Comments - Leave a comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


2 × = kettő