Neal Schon

Neal George Joseph Schon 1954. február 27-én született amerikai rock gitáros, dalszerző és énekes. Legismertebb a Journey and Bad English zenekarral lett. Neal az egyetlen állandó tag a zenekarban, miután részt vett minden albumon és turnén a mai napig. A Journey tagja a Santana rock zenekarát alkotó bandának.

neal-schon

Schon bekerült a Oklahoma Music Hall of Fame tagjai közé 2013. augusztus 23-án.

Caruso

Schon Oklahomában született, Tinker Air Force Base-ben. Először öt éves kora körül vette fel a gitárt. Gyorsan tanult és 15 éves tinédzserként csatlakozott Santanához. Schon mesélte, hogy Eric Clapton is kérte, hogy csatlakozzon a Derek és Dominos-hoz, de inkább Santana-t választotta, ami után Santana III. albumán részt is vett. Schon az Azteca zenekarban játszott, mielőtt 1973-ban meglapaította a Journey zenekart, a bandát továbbra is ő vezeti a mai napig.

Schon gitár stílusának lelkes ihletet adott az 1960-as korszak énekesei, mint Aretha Franklin és Gladys Knight és létrehozott BB King-hez hasonló blues futamokat. Természetesen több más gitáros is hatással volt rá, mint Eric Clapton, Jimi Hendrix, Carlos Santana és Wes Montgomery.
Emellett öt szóló albumot és 14 stúdió albumot adott ki a Journey, egy pár albumon más zenésztárs is közreműködik.
Schon albumán hallható Michael Bolton három száma, köztük a The Hunger. Schon hangzás legismertebb száma a (Sittin ‘On) The Dock of the Bay. Plusz ő is csatlakozott Larry Graham együtteséhez egy all-star zenekarhoz, a kultikus művész Miles Davis ex-feleségéhez, Betty Davis-hez.

Don’t Stop Believin (a szóló 3.05-nél és után egy érdekes gitártartó állvány is)

www.schonmusic.com/‎
https://www.facebook.com/schonmusic

One comment on “Neal Schon

  1. Pingback: Neal Schön ‎– The Calling (2012) • Frontiers Records - Zenekuckó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük