Nikolai Gvozdev utcazenész

Érdemes sétákat tenni a nagyvárosok utcáin, ezért is, hogy halljuk Nikolai Gvozdev gitárost:

nikolai-gvozdev

Nikolai Gvozdev 10 éves kora körül egy üres telken játszott, amikor szörnyű egész testet érintő égést szenvedett, amely megváltoztatta az életét, és úgy néz ki örökre. Hónapokat töltött a kórházban és rá kellett ébrednie, hogy a keze, főleg a bal keze nyomorék marad. Nem tudta kinyitni az ujjait, mert az inak nem engedték azt.

Amikor Nikolai 11 éves lett, abban az időben az általános iskolában néhány gyerek egy rock zenekarban játszott a helyi gyermek klubban. Ez volt az első alkalom, hogy hallott az elektromos gitárról és beleszeretett azonnal. Azonnal megvolt benne a vág, hogy ne csak játszani tudjon rajta, de hogy igazán jó legyen benne.

Az egyetlen megmaradt rokona, a nagymamája vett neki egy gyermek akusztikus gitárt, hogy segítsen neki beteljesíteni az álmait. Ezt követően Nikolai összekaparta csekély pénzét egy pickup-os gitárra. Mivel nem volt elégedett a hangjával, újrahuzalozta magának, hogy az a bizonyos hang jobban érvényesüljön, amire vágyott az ő egyszerű eszközeivel.

Mivel jobbkezes, elkezdett edzeni játszani a gitáron mint bárki más, tehát nem a nyomorék bal kézzel pengetett; ez így jött neki természetesebben, mint aki jobb kezes.

Megtanulta, hogyan kell játszani a gitáron, hallgatta a híres zenészek felvételeit, mint a Deep Purple, Led Zeppelin, AC/DC és a Nazareth többek között. Mindent a fülére hagyatkozva játszott, hiszen ő semmit sem tudott a zeneelméletről, nem is beszélve, hogyan kell kottát olvasni. Nikolai nem tudott tanulni a hagyományos módszerekkel, enyhén szólva, a tanulási folyamatot és annak mikéntjét magának kellett kialakítsa, hogyan kell játszani a gitáron.

Nem sokkal ezután, Nikolai legsötétebb élet fejezete kezdődött; a középső ujját a már egyébként is sérült bal kezén amputálni kellett. Nikolai azt gondolta, hogy zenei karrierje véget ért, de tudta, hogy nem adja fel. A zene volt az élete. Először Nikolai gondolta, hogy a legjobb dolog az lenne, hogy újra tanuljon a jobb kezével játszani. Azonban rájött, hogy a másik keze nem működik olyan jól, mint ahogy remélte. Rájött arra is, a legjobb lenne, ha átképezné magát bizonyos értelemben és továbbra is a bal kezével játszana, de most eggyel kevesebb ujjal. Az egyik ujja nem tud mozogni, a másik kettőt pedig nem lehet teljesen kinyújtani. Ezzel azonban nem csökkent a stílusának és játékának minősége.

Elkezdett az utcán játszani, hogy támogassa magát. Először akusztikus flamenco stílusban, majd vett egy gitár kombó erősítőt és elkezdte az életét, mint egy vándorló zenész 5 éven át Európa-szerte. Élt Helsinkiben egy évig, ahol megvette Fender gitárját. Nikolai ezen évei alatt sokat tanult magáról továbbra is, fejlesztette képességeit és sokat tanult az emberekről általában.

Általában az viszi előre, hogy keményen dolgozik és ami a legfontosabb, szereti amit csinál. Ha nem rendelkezne az utóbbival, semmi jó nem keletkezne az összes bajával.

Nikolai most egyedül kénytelen megvédeni magát egy olyan országban, amely könyörtelen a fogyatékos embereket számára, de még Nikolai esetében is, aki epilepsziás és bizonyos tekintetben “nem szép”.

No Comments - Leave a comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*