Szűcs Gábor (Little G Weevil) blues gitáros

Mindig oda lyukadunk ki, ha valaki valamit nagyon akar, azt eléri. Így volt ez Szűcs Gábor vagy felvett nevén Little G Weevil esetében is. Ha megismerjük Őt, választ kapunk, hogyan értheti meg valaki a blues életérzést és lesz valakiből az első blues zenész a világon!

szucs_gabor-little_g_weevilGábor 2013-ban megnyerte a solo / duo kategóriában a Blues Foundation`s International Blues Challenge díját. Ezután a legjobb blues album kategóriában a 2012 kiadású “The Teaser” lemeze bekerült a Top 10-be a rangos angol Mojo magazin ranglisája szerint.

 

Szűcs Gábor (Little G Weevil) úgy indult, mint egy dobos, de aztán elkezdett gitározni 17 éves korában. A blues életérzés, amely magával ragadta, miközben legendás zenészeket hallgatott, mint John Lee Hooker, Lightnin’ Hopkins, Albert Collins, BB King és Chuck Berry.

Elhagyta Magyarországot, mert itthon lehetőségek hiányában nem tudott érvényesülni és ahogy fogalmaz, úgy ismerheti meg valaki az igazi bluest és annak lüktetését, ha azok között él és zenél, akiknek a “népzenéje” a blues. Ez a hely természetesen Memphis.

Gábor itt először, mint mosogatófiú dolgozott, miközben minden este a munkaköpenyében figyelte a zenészeket, mikor egy alkalommal megmutatta mit tud. Ezután az üzletvezető 1 éves szerződést ajánlott neki a legendás Beale Street-en. 

Hol is van ez a hely:

Nagyobb térképre váltás
Az első önálló felvételek a Memphisben készültek 2005-ben.

2008-ban Little G kiadta első szólóalbumát, a kritikusok által is elismert “Southern Experience”-t.

A második szólóalbumát “The Teaser” címmel 2012 elején adta ki.

2013-ban egy új akusztikus kiadás kerül napvilágra, mely szándékosan a régi hangzást preferálja.

Diszkográfia :
Little G Weevil – Southern Experience, 2008
Little G Weevil – The Teaser, 2011
Little G Weevil – Moving, 2013

A honlapjának elérhetősége: http://www.littlegweevil.net

 Comments (4) 

  1. […] Ezt jellemzően rezonátoros gitárral játszák a blues és a Bluegrass zenei stílusban. A gitár normál helyzetben van a gitáros az egyik ujjára slide gyűrűt húz. […]

  2. […] fogadja a hallgatót, de a Muddy Shoes – jó blues-zenekarban a következő videón Little G Weevil is közreműködik, 5:15-nél szerintem egy kiváló szólóval. Ha netán megpróbálnál […]

  3. […] LITTLE G WEEVIL blues gitáros FEAT. SZABÓ TAMÁS […]

  4. […] Rezonátoros gitáros jellemzően az egyik ujjára slide gyűrűt húz. […]

 Leave a comment 

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* Menu 

 © 2022 - GitárPengető.hu