XV. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál Flamenco Táncgála

XV. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál Flamenco Táncgála
2014. ÁPRILIS 13., VASÁRNAP 19:30

gitarfesztival

A Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivált 1999-ben alapította Pavlovits Dávid gitárművész-zeneszerző. A rendezvény több mint tíz év alatt nem csak mélyre ható kulturális hagyományokat teremtett Szegeden, de korunk legnépszerűbb hangszere, a klasszikus gitár világhírű sztárjait is évről évre elhozta a városba.

A hangszeresek versenyei, a mesterkurzusok, a koncertek és a teltházas gálaestek programjainak és sztárjainak köszönhetően a Fesztivál eseményeiről rendszeresen beszámol a hazai és a nemzetközi sajtó.
A Fesztivál zárónapján, április 13.-án különleges produkció várja a közönséget Szegeden, az IH Rendezvényközpontban.

Jegyár:
elővételben, teljes árú: 2.900,-Ft, diák: 1.900,-Ft
az előadás napján, teljes árú: 3.300,-Ft, diák: 2.100,-Ft
Jegyek vásárolhatók az IH Rendezvényközpontban, Belvárosi Moziban és a Ticketportál országos hálózatában.

Flamenco táncgálával ér véget a XV. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál április 13-án. A zárónapon világhírű zenészek és művészek mutatkoznak be az IH Rendezvényközpont színpadán.

A koncerten zenél Pusztai Antal, a jazz, latin és világzenei stílusok páratlan virtuóza, akinek minden szegedi koncertjét tomboló siker fogadta, és olyan világsztárokkal léphetett fel, mint B. B. King vagy Pat Metheny. Majd a Sofia Pirok Grupo Flamenco mutatkozik be két temperamentumos táncosnővel, gitár, cajón és egy énekes kíséretében. Sofia Pirok flamencotáncművész és koreográfus tavaly a sevillai Conservatorio Profesional de Danza egyik legígéretesebb végzőse volt, és a sevillai Koreográfus Verseny díjnyertese is. Azóta önálló spanyol együttesével andalúziai tablaokban és színházakban bűvölte el a közönséget.

Az est különlegessége, hogy Pusztai Antal részvételével elhangzik a nemrég elhunyt Paco de Lucia egyik legnépszerűbb szerzeménye, az Entre dos Aguas, és a Szegedi Nemzetközi Gitárverseny győztese is megszólaltatja a verseny fődíját, Vassilis Vassileiadis mestergitárját.

A fesztivál többi koncertje a SZTE Zeneművészeti Karának Fricsay-termében lesz hallható április 10 és 12 között minden este 19.30-tól. Olyan világhírű sztárok mutatkoznak be, mint a francia Florian Larousse, aki a szakma legnagyobb versenyén, az amerikai GFA-n nyert első díjat, a boszorkányosan virtuóz Csáki András, aki több mint tíz nagy verseny győztese, a temperamentumos spanyol Andrea González, vagy az elbűvölő latin repertoárjáról híres Nora Buschmann.

A fesztiválon eddig 6 kontinens több mint 31 országából szerepeltek művészek. Olyan világsztárokat hallhatott a közönség, mint Snétberger Ferenc, a Duo Katona, Judicaël Perroy (FR), vagy Marcin Dylla (PL).

1 Comment - Leave a comment
  1. […] XV. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál Flamenco Táncgála […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*