Milonga Campero of Argentina Tango

Egyet kell elképzelned, hogy a zenédre táncolni fognak. Az argentin tangó, vagyis például a milonga zenei stílushoz egy kis ízelítő.


A milonga első jelentése: az a (főleg dal formában előadott) zenei stílus, amely az argentin népfolklór része volt az 1850-es években (később ezt a “campera” jelző hozzáadásával különböztették meg a szó más értelmezéseitől).
Jelenti azt a táncot, amelyet még az egységes tangó műfaj kialakulása előtt – sokféle népzenei motívum összeolvadása során – táncoltak a század második felében (az ún. “városi” milonga).

A harmadik – egyben legtöbbet használt – jelentése: “az a hely ahol tangót táncolnak” (főleg XX.sz.-i környezetben hívják így a rendszeres tangó-esteket, össztáncot).

Negyedik jelentése: a milonga, mint élő zenei műfaj (és a hozzá kialakított tánc), amelyet 1927-ben “újrafeltaláltak”. Ez a tangó korai, “eredeti”, autentikus formáját (a tangó századforduló környéki formája) volt hivatott újra életre hívni – persze úgy, ahogy azt a huszas évek végén elképzelték.

No Comments - Leave a comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*