Pride and Joy

SRV-től egy jól ismert szerzemény!
A Pride and Joy egy blues-rock dal Stevie Ray Vaughan-tól és a háttérben a Double Trouble-tól. Ez eredetileg az 1983 -ban megjelent Texas Flood című albumon hallható. A Pride and Joy, Vaughan első kislemezén is megjelent és az egyik legismertebb dallá vált. Ezt a dalt többnyire az élő repertoár során játszotta, mielőtt rögzítette. A Double Trouble dobosa, Chris Layton szerint, Vaughan ezt egy új barátnője számára írta abban az időben. A hölggyel való későbbi küzdelmet az I’m Cryin című számban fogalmazta meg.
 

 

 
A Pride and Joy egy úgynevezett klasszikus Texas shuffle stílusban íródott, egy tizenkét ütemű blues elrendezésben lejegyzett.
 
 
A legfontosabb része, hogy az E6-os húr egy fél hanggal lentebb van hangolva, tehát Eb-re és a 4/4 ezúttal egy közepesen gyors tempóban szólal meg. A fő gitár szólam tartalmaz egy basszus vezetést, amely az akkord szelettel együtt elnémul, hogy hallasson egy ütős -szerű hatást. Vaughan úgy használja az akkordfogásokat, hogy is a lehangolt húr mindig szólni tudjon, amely lehetővé teszi a maximális számú húrok megszólalását egy időben.
Amint megjelent a dal, elérte a 20. helyezést a Billboard magazin mainstream rock chart listáján. A Texas Flood album segített megújítani érdeklődést a blues zene iránt.

No Comments - Leave a comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*