Trans-Siberian Orchestra

A Trans-Siberian Orchestra (TSO) amerikai progresszív rock zenekar, amelyet 1993-ban Paul O’Neill producer, zeneszerző és szövegíró alapított, aki összehozta Jon Olivát és Al Pitrellit (akik alapító tagjai az 1978-ban alakult Savatage zenekarnak) és a billentyűs társ-producert Robert Kinkelt hogy létrehozzák a a kreatív csapatukat.
A zenekar, akkor szerezte népszerűségét, amikor elkezdték turnéjukat az 1999-es harmadik Beethoven Last Night című rock-operájuk után.

 

2007-ben a Washington Post úgy utalt rájuk, mint egy rock-aréna pusztítókra és úgy írta le zenéjüket, minth a Pink Floyd találkozna a Yes és a The Who zenekarokkal a Radio City Music Hall-ban. A TSO eddig több mint 10 millió koncertjegyet és több mint 10 millió albumot adott el. A zenekar kiadott egy sor rockoperát is:

Christmas Eve and Other Stories, The Christmas Attic, Beethoven’s Last Night, The Lost Christmas Eve (az utolsó részlet a karácsonyi trilógiából) és egy dupla-lemezt is Night Castle címmel. Trans-Siberian Orchestráról ismert, kiterjedt jótékonysági munkát végeznek és bonyolult koncerteket szerveznek, amelyek magukban foglalják a vonósok háttérmunkáját, a fény showt, lézereket, elég pirotechnikát ahhoz, hogy az látható legyen a Nemzetközi Űrállomásról is.

 

Kapcsolódó cikkek:

Oszd meg a cikket!

No Comments - Leave a comment

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


+ 2 = kilencTranslate in website:
Köszönjük szépen, ha megosztod a cikket és hozzászólsz:
Köszönjük, hogy kedveled a GitarPengeto.hu oldalt:
Akkord fogás kereső
A add9


Thomann partnerek vagyunk
Muziker

Takamine GY93-NAT

Partnereink
BAccord_LOGic_banner
Melyik a kedvenc gitár márkád?
Gitáros pólók
gitarpengeto_polo_banner
Kövesd a GitárPengető.hu-t
FacebookGooglePlusRSS
Banner csere logó
jazz-blues-gitarpengeto_banner
Gitárpengető.hu QR kód
gitarpengetohu_static_qr_code