Egy autó, amely lejátssza a lemezt?!

Furcsa, de már ilyen is létezik!

Ez az 1970-es évek Sound Wagon-jának új felfogása a Record Runner, amely újdonság a hagyományos lemezlejátszóhoz képest.

A Record Runner egy elemes lemezlejátszó. Egy sima felületre kell helyezni a bakelitlemezt és a Record Runner jár körbe a bakeliten és közvetlenül képes megszólaltatni a hangot a hangszóróján keresztül vagy bluetooth közvetítése segítségével. Nem tökéletes, de nem is arra tervezték, viszont elég szórakoztató.

Egy kis történelem:

Nevezz meg egy ikonikus lemezjátszót… Azt hiszem, a választ adók 99%-a a Technics, az 1%-a pedig más márkát mondana. Azt hiszem a többség a 90-es években a dj pultokon láthatott főleg ilyet.
A bakelitgyilkos legkorábbi ismert példája a Chorocco volt, 1976-ból. A Sony gyártotta Japánban és promóciós cikkként használták fel. Soha nem adták el. Ez mostanság egy japán Sony múzeumban látható. A termék soundwagon nevű változatát az Találmányok és új termékek bemutatóján 1982- ben mutatták be. Jay Lance reklámozta, aki akkoriban forgalmazót keresett az Egyesült Államokban. A termék külseje egy Volkswagen lakóautó formájú volt.
A koncepciót újra felhasználta a RokBlok, a Kickstarteren 2016-ban piacra dobott termék.

Mostanában:

Jelen koncepció a kicsiny Beetle formájú lakóautó. Elbúcsúztak az eredeti Soundwagontól, és létrehozták a Record Runnert.

Szavak Stokyótól, az új modell mögött álló embertől:

“Ismét világszerte elérhető a RECORD RUNNER™, eredeti nevén SOUNDWAGON! A világ legkisebb hordozható bakelitlemez-lejátszójaként a RECORD RUNNER™ mindenki számára készült, aki DJ, lemezgyűjtő vagy egyszerű zenerajongó. Ez egy önálló lemezjátszó, elég kicsi ahhoz, hogy elférjen a tenyerében. Csak helyezze bármely 33 1/3 fordulatszámú bakelit lemezre, és hallgassa a hangját.
Legyen szó bakelitlemezek vásárlásáról, a helyi garázs-kiárusításáról vagy az idősebb korosztály diszkólemezeinek (vagy saját) hallgatásáról, a RECORD RUNNER™ elengedhetetlen.”

“Drasztikus intézkedéseket tettek a minőség javítása érdekében. Kézzel építik, szerelik össze Japánban.”

A termék kiskereskedelmi ára 2015. szeptember végén: 79,99 USD

További információ: www.recordrunner.jp

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük