1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz

1001-lemez-amit-hallanod-kell-mielott-meghalszJavaslok egy könyvet számotokra, amely nagyon érdekes összeállítást tartalmaz a szerző által javasolt, mindenképpen meghallgatni érdemes zenei albumokból. Talán a rádiók zenei szerkesztői is meríthetnének ebből. (Ez a saját kritikám volt a kereskedelmi rádiók felé!)

 

Robert Dimery: 1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz;
Gabo Kiadó,
Budapest, 2007 (ISBN 978-963-689-070-4)

Az elmúlt ötven esztendő legjobb lemezeinek kritikai gyűjteménye, amely átfogó képet ad a mögöttünk álló fél évszázad kiemelkedő alkotásairól, az ötvenes évek rock & rolljától a 2000-es évek technológiai újításáig.

Az 1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz zenés kézikönyv, amelyet Robert Dimery szerkesztett. 2006-ban adták ki, 1955 és 2005 között megjelent albumok listáját tartalmazza kronologikus sorrendben. Mindegyik cikket egy-egy rövid esszé kíséri, melyeket hírneves zenekritikusok írtak. A bejegyzések további kiegészítő információkat tartalmaznak, mint például a játékidőt és a producer személyét.

Bár a hatalmas mennyiségű album nagy része a rock és pop műfajból került ki, a könyv egységesen a zenei kínálat egészét próbálja feldolgozni: a világzenei, R&B, hiphop, rap, blues, country, jazz albumok is helyet kaptak. A pop- és rockzenei alműfajok is széles körben szerepelnek (punk rock, hard rock, heavy metal, klasszikus rock, progresszív rock és rock and roll).

http://hu.wikipedia.org/wiki/1001_lemez,_amit_hallanod_kell,_miel%C5%91tt_meghalsz

http://www.gabo.hu/hu/mveszetek/680-1001-lemez-amit-hallanod-kell-mielott-meghalsz-9789639635487.html


Oszd meg a cikket!

3 hozzászólás - Leave a comment
  1. […] száma a Tubular Bells. A Tubular Bells Mike Oldfield 1973-as, első nagylemeze. Szerepel az 1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz című […]

  2. […] Stardust and the Spiders from Mars című “konceptalbum” főszereplője. Szerepel az 1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz című […]

  3. […] 1001 lemez, amit hallanod kell […]

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


öt × = 15Translate in website:
Köszönjük, hogy kedveled a GitarPengeto.hu oldalt:
Akkord fogás kereső
A add9


Thomann partnerek vagyunk
Muziker

Takamine GY93-NAT

Partnereink
BAccord_LOGic_banner
Melyik a kedvenc gitár márkád?
Gitáros pólók
gitarpengeto_polo_banner
Banner csere logó
jazz-blues-gitarpengeto_banner
Gitárpengető.hu QR kód
gitarpengetohu_static_qr_code