Napi jó zene

Pörgő nyelvezetű aukció vezetők slágere

A dal egy fiatal arkansasi fiúról beszél, aki kihagyja az iskolát, és ellátogat egy helyi aukciós pajtába . Elbűvölte az aukciós éneklés, és úgy dönt, hogy árverező akar lenni, és rendszeresen gyakorolja az éneklést a családi pajta mögött.

Bár szülei eleinte nem elégedettek pályaválasztásával, végül beletörődnek, de (a rossz árverési készségei miatt nem akarják, hogy a családi nevük bemocskolódjon) aukciós iskolába küldik, hogy megfelelően megtanulja a szakmát.

Teljes jogú árverezőként tér haza. Fokozatosan kiváló minőségű aukciós lesz, egészen addig a pontig, amikor egy repülőgépet vásárol, hogy lépést tudjon tartani hirtelen felépülő üzlet igényeivel.

Van Dyke később kijelentette a dalszövegben elmesélt történet nagyrészt igaz.

Leroy Van Dyke The Auctioneer Song 1962-ből:

Kik is azok az aukció vezetők?

Az aukció általában egy olyan folyamat, amelyben árukat vagy szolgáltatásokat vásárolnak és adnak el úgy, hogy felkínálják őket licitre, elfogadják az ajánlatokat, majd eladják a tételt a legmagasabb ajánlatot tevőnek, vagy megvásárolják a tételt a legalacsonyabb ajánlatot tevőtől.

E definíció alól van néhány kivétel, amelyeket a különböző típusú tranzakciók esetén eltérnek. A közgazdasági elméletnek van egy olyan ága, amely az aukció típusaival és a résztvevők aukciókon való viselkedésével foglalkozik.

  • A nyílt, növekvő áras aukció vitathatatlanul az aukció leggyakoribb formája, és a történelem során alkalmazták. A résztvevők nyíltan licitálnak egymás ellen, és minden további ajánlat magasabb, mint az előző ajánlat. Az árverező hirdethet árakat, míg az ajánlattevők hangosan vagy elektronikusan tehetnek ajánlatot.
  • Léteznek fordított aukciók is, amely során a beszerzők a minél alacsonyabb ár reményében futtatnak ilyen módon beszerzési eljárásokat. Ennek útján nem ritkán 10-15%-os megtakarításra tesznek szert a beszerzés során, amelynek hasznát természetesen a vásárlók nem feltétlenül érzik meg.
  • Te melyik gitár márkára licitálnál innen?

Az aukciókat különböző dolgok beszerzésére szoktak létrehozni a kereskedők. Ezek közé tartoznak a ritka vagy valamely zenész tulajdonában volt hangszerek, régiségek, festmények, ritka gyűjtemények, drága borok, árucikkek, állatállomány, rádióspektrum, használt autók, ingatlanok, online hirdetések , üdülési csomagok, kibocsátáskereskedelem és még sok más.

 

More from Napi jó zene

Prince akusztikus gitárral káprázatos

Fantasztikus előadás Prince-től! Cream I could Never take the place of Your man Sometimes It Snows In April Sweet thing Prince Oscar-, Golden Globe- és hétszeres Grammy-díjas amerikai zenész, énekes és dalszövegíró, több mint három évtizedig volt meghatározó alakja a … read more