Az orosz népi hangszer, a balalajka ismerős számodra?

  A balalajka orosz pengetős népi hangszer. Őse a domra, egy orosz lantféle.

  Háromszög alakú, fatestű hangszer. Húrjainak száma 3–6 lehet. Sokáig lenézett, primitív hangszernek számított, mígnem tökéletesítette két mester, Szemjon Nalimov és Franc Paszerbszkij. Ezután vált ismertté az egész világon az orosz népzene jellegzetes kísérő hangszereként. Koncertpódiumon, a szórakoztatózenében léteznek több zenészt foglalkoztató balalajka együttesek is. Ezekben a hangszer akár hatféle méretben és hangolásban is szerepelhet.

  ITT TUDOD JÓ ÁRON MEGVENNI!

  Balalajka orchestra:

  Másik cikkben olvashattatok már a Bendzsóról és az Ukuleléről is, illetve a Népi húros hangszerek cikkünkben a 8 húros Banjo mandolinról is említést tettünk.

  (olvasd tovább…)

   Másik cikkben olvashattatok már a Bendzsóról és az Ukuleléről is, illetve a Népi húros hangszerek cikkünkben a 8 húros Banjo mandolinról is említést tettünk. Az alábbi hangszer származásának meghatározása miatt egy olvasónk kereste meg a Gitarpengeto-t.

   Bemutatom Nektek ez a hangszert és mivel ELADÓ az info@gitarpengeto.hu címen lehet érdeklődni is.

   Ez a hangszer nem keverhető össze a banjo+ukulele=banjolele hangszerrel.

   A banjolin nevet 1885-ben szabadalmazta John Farris egy 8 húros hangszerre. A Farris banjolinját szoprán, alt, tenor és basszus modellekben kínálták. Ugyanakkor “konvertálta négy-húros hangszerré”, fenntartva a mandolin és a hegedű méretét és hangolását (GDAE).

   Az alábbi hangszer 4-pár húrral rendelkezik.

   Megjegyzés, hogy léteznek még hasonlóan kombinált hangszerek is, mint a banjocello, a banjogitár, vagy a banjolele.

    Les Paul a találmányáról beszél

    Zenei múzeumok a világban cikkben is említett Mahwah Múzeumnak van egy kis állandó kiállítása, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy megismerjék Les Paul életének és karrierjének lényeges mérföldköveit.

    Bemutatásra kerülnek találmányai és más innovációi.

     Egy újabb MIDI alapú gitár – ACPAD

     Az év technikai újdonságai sorában újabb és ergonómikusabb hangszereket dobtak piacra. Ennek egyik újabb darabja az akusztikus gitár testre helyezhető érintő panel.

     További midizéshez köthető cikkeinket itt találod. Ha jobban érdekel, nézd meg mindegyik videót!

     A komponálás egyik lehetséges folyamata:

      OMB gitár szintetizátor, pengetés nélkül

      Az OMB gitárhoz illeszthető kiegészítő eszköz, amelyhez egyedi szoftver tartozik.
      OMB vagyis One Man Band.

      “Új technológia!” Valós időben nagyszerű hangzás-élményeket generál játék közben, automatikusan, PENGETÉS NÉLKÜL.

      Az OMB otthoni gyakorláshoz, akár élő show-khoz használható. A kezdők és a profi gitárosok is hozzáadhatják a készüléket bármilyen meglévő akusztikus vagy elektromos gitárhoz (a gitár károsítása nélkül), vagy megrendelhetnek egy egyedi OMB gitárt, amelyhez előre telepítve van az OMB technológia.

      Az OMB szabadalmaztatott technológiája késleltetés nélkül érzékeli a húrok rezgését/jeleit és konvertálja azokat digitális adatokká. A rezgéseket/jeleket bármilyen hang vagy akkord lefogásakor észleli a készülék, anélkül hogy a húrokat megpengetnénk. Az okostelefonon vagy táblagépen található alkalmazás átveszi a jeleket, amely lehetővé teszi, hogy olyan hangszínt és funkciókat válassz, mint például: automatikus kíséret, szólólejátszás, felvétel és így tovább.

      Az eszköz beállítása:

       Jowoom Smart Tuner T2-vel gombnyomásra megspórolható a nehézkes hangolás.

       Muszáj lesz vennem egyet!

       • A gyors és pontos hangoláshoz
       • LCD képernyő
       • Gitárszerű hangolóval rendelkező hangszerekhez használható
       • Akusztikus, klasszikus, elektromos gitár és ukulele számára
       • Kromatikus énekmód más hangszerekhez
       • 3 hangolási mód: automatikus, félig automatikus és egyéni (alternatív hangolásokhoz)
       • A Twin Sensing technológia csökkenti a hibaarányt és lehetővé teszi a folyamatos működést
       • Újratölthető USB-n keresztül
       • Méretek: (szélesség, szélesség, magasság): 36 x 97 x 110 mm
       • Súly: 212 g

       ITT TUDOD JÓ ÁRON MEGVÁSÁROLNI!

        Gibson Firebird gitárok a lánctalpak alatt!

        A jól játszható gitárok elpusztítása felfoghatatlan, a cég mégis megmagyarázta a döntés okát.

        Vajon mi lehet egy olyan döntés oka, hogy egy rosszabb minőségű hangszert inkább megsemmisítenek, minthogy a kapott pénzt karitatív célokra használnák fel.
        Egy alkalmazott azt mondta, hogy a gitárok eladhatatlanok voltak, a Gibson cégnek le kellett írnia veszteségként. “Nem voltak biztonságsak az alkatrészek, nem ronthatták a vállalat imidzsét rossz minőségű hangszerekkel, a volt vezérigazgatót szerette volna az új tulajdonos kiszorítani.” A kérdések még így is vannak és persze számunkra marad a döbbenet.

         LED kijelzéssel segített UKULELE tanulás egy új dimenziója

         Egy nagyon praktikus tanuló ukulele, amely hipp-hopp megtanítja a kezdőket.

         A működése egyszerű: egy mobilos app-on keresztül megmutatja számodra, hol is kell lefognod a húrt. Ennek az előnyeit azt hiszem senkinek sem kell elmagyarázni. Készség szintre emeli a tanulási folyamatot. Nem vonja el a figyelmet semmi sem a játékról. Az élmény azonnali.

         Az érintőknél megjelenő LED-es fénnyel megmutatja a lejátszási helyeket, majd a játékosoknak csak követniük kell a megjelenő fényt. A számok megtanulása is sokkal egyszerűbbé válik.

         Bluetooth / USB-kapcsolattal, egy APP-on keresztül.

         Az APP-ban megjelenő programok különböző ukulele-modulokat tartalmaznak, amelynek segítségével a játékosok fokozatosan tanulhatják, és a játékok segítenek a tanulás mókás élvezetében.


         (olvasd tovább…)

          SENSUS az innovatív gitárszintetizátor

          Kortárs zenészeknek Sensus gitárt.

          Ha ez tetszett, nézd meg a gitárosok számára a midi hang készítés lehetőségét is.

          A Sensus az első igazi intelligens gitár a világban, melynek célja, hogy kielégítse a kortárs zenészek igényeit, akik új hangokat keresnek hogy új módon fejezték ki magukat és ezzel több embert érhetnek el.

          https://www.mindmusiclabs.com/

           Miért kell a gitárokat párásítani?

           Mint minden megvásárolt terméknél, ahol feltüntetik: száraz, hűvös helyen tartandó, a gitároknál ez úgy igaz, hogy megfelelő páratartalmú helyiségben tartandó.

           PÁRÁSÍTÓ SZÜKSÉGES:
           Az alacsony páratartalom rendszerint nagyobb probléma, mint a magas. A gitár lassan kiszárad, a fa fokozatosan összezsugorodik és a tető lassan megsüllyed magával húzva a húrokat is. Mivel más módon nem képes csillapítani a feszültséget, a fa elreped. A nyilvánvaló megoldás a párásító használata.

           PÁRÁTLANÍTÓ SZÜKSÉGES:
           A túl magas páratartalomnak kitett gitárok elkezdenek megdagadni. Amikor elérik határaikat, az illesztések elengednek, a húrláb elválik a tetőtől, a húrnyomás vagy túl magas (tető megdagadása), vagy túl alacsony lesz (nyak hátrafeszülése).

            

           ITT TUDOD MEGVÁSÁROLNI JÓ ÁRON!

           Olvastam, hogy Minden porózus szervesanyag megpróbálja kiegyenlíteni az őt körülvevő környezet körülményeit mind hőmérséklet, mind páratartalom szempontjából. A fa szintén így viselkedik. Amikor nedvességet szív magába, megdagad, ha nedvességet veszít, kiszárad, összezsugorodik. Ez a fa fizikai tulajdonsága. A fából készült tárgyak, így a gitárok állapotának hatékony megőrzésére is, az
           50% relatív páratartalom tekinthető optimálisnak. Körülbelül ennél a páratartalom-értéknél csökkenthető legnagyobb mértékben a gitárok
           károsodásának kockázata. Ez azt jelenti, hogy 22∘ Celsius hőmérsékletű és 50% relatív páratartalmú környezet ajánlott a gitárok tárolásához. Ezek a paraméterek közelítik meg legjobban a gyártók által előírt feltételeket.

           Megéri odafigyelni a megfelelő páratartalomra, ami nem csak a gitárunknak jó, de a szervezetünknek is!