A legnagyobb hangszerbolt Európában

  Látogassunk el a Thomann hangszerüzletbe

  Európa legnagyobb termékraktára

  Mint a világ legnagyobb online hangszer- és zenei felszerelés-áruháza, méltán lehet büszke hatalmas választékára és a lehető legnagyobb rendelkezésre állásra. Ennek érdekében folyamatosan növeli logisztikai- és raktárkapacitását és bővíti házon belüli szakembereik létszámát is.

  Musikhaus Thomann Linkpartner

  Thomann partnerek vagyunk.

   Az orosz népi hangszer, a balalajka ismerős számodra?

   A balalajka orosz pengetős népi hangszer. Őse a domra, egy orosz lantféle.

   Háromszög alakú, fatestű hangszer. Húrjainak száma 3–6 lehet. Sokáig lenézett, primitív hangszernek számított, mígnem tökéletesítette két mester, Szemjon Nalimov és Franc Paszerbszkij. Ezután vált ismertté az egész világon az orosz népzene jellegzetes kísérő hangszereként. Koncertpódiumon, a szórakoztatózenében léteznek több zenészt foglalkoztató balalajka együttesek is. Ezekben a hangszer akár hatféle méretben és hangolásban is szerepelhet.

   ITT TUDOD JÓ ÁRON MEGVENNI!

   Balalajka orchestra:

   Másik cikkben olvashattatok már a Bendzsóról és az Ukuleléről is, illetve a Népi húros hangszerek cikkünkben a 8 húros Banjo mandolinról is említést tettünk.

   (olvasd tovább…)

    Kíváncsivá tett a szitár

    Kíváncsivá tett a SZITÁR, mert hihetetlen gyönyörű hangszer, de egyik ismerősöm sem játszik rajta, sőt még testközelbe sosem kerültem vele.

    A népességben jelenleg 2 helyen álló Indiában, ahol a lakosság száma 1365 millió és ahol km2-ként 450 fő lakik, a legjellegzetesebb hangszer a SITAR (Szitár). (Összehasonlításként Magyarországon 105 fő lakik km2-ként.)

    Teste körteformájú tökből készül, karcsú nyaka kb. 1 méter hosszú, 22 réz vagy ezüst húrmércével. A 7 főhúr alatt futó 17 rezgőhúr található.

    ITT TUDOD JÓ ÁRON MEGVENNI!

    A C-re hangolt szitár:

    A jobb kéz pengeti a húrokat, a bal kéz némítja el a hangzást. A hangszeren negyedhangok is megszólalhatnak.

    Felépítés:


    Újabban az érintő nélküli fa fogólapot a fém fogólap váltotta fel, mindkét változat felső felülete íves. Egyetlen darab teakfából kifaragott sarod alsó részét kecskebőr fedi. (A teak egy olyan rendkívül tömör, trópusi keményfa, mely különleges egzotikus illattal és gyönyörű mintázattal rendelkezik.)

    25 fémhúrja közül tíz játszóhúr, melyekből négy a dallamot, három a ritmust, a további három pedig a rága fő hangjait szólaltatja meg. A maradék 15 rezonánsként működik.

    A húrkulcsok alatti fémgömb ugyancsak rezonáns szerepet tölt be és a hangszer egyensúlyban tartását segíti. A húrokat kókuszdióból készült pengetővel szólaltatja meg a jobb kéz, míg a balkéz három ujjal – körömmel – fogja le a húrokat, alakítja a dallamot.

     Kíváncsivá tett a hárfa

     Kíváncsivá tett a HÁRFA, mert hihetetlen gyönyörű hangszer, de egyik ismerősöm sem játszik rajta, sőt még testközelbe sosem kerültem vele.

     A hárfa az egyik legősibb húros, pengetős hangszer, amelynek húrjait csupasz ujjakkal pengetik (az egyik, vagy mindkét kéz ujjaival). Jellegzetessége, hogy húrozatának síkja merőleges a húrok rezgését hangként kisugárzó hangszertetőre vagyis a húrok merőlegesek a rezonánsszekrényre. Sok afrikai hárfán, ahogy reneszánsz európai hárfákon is a húrok végeinél zizegtető szerkezetek lehetnek, amelyek a hangzást színesítik, a felharmonikus-tartalmat növelik.

     AJÁNLUNK EGY JÓ BESZERZÉSI HELYET!

     A test:
     A húrok a hárfa teste és hozzá csatlakozó nyaka között feszülnek, ezek végeit egy harmadik elem, az oszlop kötheti össze. Felépítése alapján a hárfa lehet ívhárfa vagy szöghárfa, ha oszlopa is van, kerethárfa. Az európai ez utóbbi kategóriában tartozik vagyis teste, húrjai függőlegesen vagy kissé hátra dőlve állnak, többé vagy kevésbé ívelt nyaka a test felső végéhez csatlakozik, a kettőt görbe vagy egyenes oszlop köti össze.

     (olvasd tovább…)

      Jowoom Smart Tuner T2-vel gombnyomásra megspórolható a nehézkes hangolás.

      Muszáj lesz vennem egyet!

      • A gyors és pontos hangoláshoz
      • LCD képernyő
      • Gitárszerű hangolóval rendelkező hangszerekhez használható
      • Akusztikus, klasszikus, elektromos gitár és ukulele számára
      • Kromatikus énekmód más hangszerekhez
      • 3 hangolási mód: automatikus, félig automatikus és egyéni (alternatív hangolásokhoz)
      • A Twin Sensing technológia csökkenti a hibaarányt és lehetővé teszi a folyamatos működést
      • Újratölthető USB-n keresztül
      • Méretek: (szélesség, szélesség, magasság): 36 x 97 x 110 mm
      • Súly: 212 g

      ITT TUDOD JÓ ÁRON MEGVÁSÁROLNI!

       LED kijelzéssel segített UKULELE tanulás egy új dimenziója

       Egy nagyon praktikus tanuló ukulele, amely hipp-hopp megtanítja a kezdőket.

       A működése egyszerű: egy mobilos app-on keresztül megmutatja számodra, hol is kell lefognod a húrt. Ennek az előnyeit azt hiszem senkinek sem kell elmagyarázni. Készség szintre emeli a tanulási folyamatot. Nem vonja el a figyelmet semmi sem a játékról. Az élmény azonnali.

       Az érintőknél megjelenő LED-es fénnyel megmutatja a lejátszási helyeket, majd a játékosoknak csak követniük kell a megjelenő fényt. A számok megtanulása is sokkal egyszerűbbé válik.

       Bluetooth / USB-kapcsolattal, egy APP-on keresztül.

       Az APP-ban megjelenő programok különböző ukulele-modulokat tartalmaznak, amelynek segítségével a játékosok fokozatosan tanulhatják, és a játékok segítenek a tanulás mókás élvezetében.


       (olvasd tovább…)

        Miért kell a gitárokat párásítani?

        Mint minden megvásárolt terméknél, ahol feltüntetik: száraz, hűvös helyen tartandó, a gitároknál ez úgy igaz, hogy megfelelő páratartalmú helyiségben tartandó.

        PÁRÁSÍTÓ SZÜKSÉGES:
        Az alacsony páratartalom rendszerint nagyobb probléma, mint a magas. A gitár lassan kiszárad, a fa fokozatosan összezsugorodik és a tető lassan megsüllyed magával húzva a húrokat is. Mivel más módon nem képes csillapítani a feszültséget, a fa elreped. A nyilvánvaló megoldás a párásító használata.

        PÁRÁTLANÍTÓ SZÜKSÉGES:
        A túl magas páratartalomnak kitett gitárok elkezdenek megdagadni. Amikor elérik határaikat, az illesztések elengednek, a húrláb elválik a tetőtől, a húrnyomás vagy túl magas (tető megdagadása), vagy túl alacsony lesz (nyak hátrafeszülése).

         

        ITT TUDOD MEGVÁSÁROLNI JÓ ÁRON!

        Olvastam, hogy Minden porózus szervesanyag megpróbálja kiegyenlíteni az őt körülvevő környezet körülményeit mind hőmérséklet, mind páratartalom szempontjából. A fa szintén így viselkedik. Amikor nedvességet szív magába, megdagad, ha nedvességet veszít, kiszárad, összezsugorodik. Ez a fa fizikai tulajdonsága. A fából készült tárgyak, így a gitárok állapotának hatékony megőrzésére is, az
        50% relatív páratartalom tekinthető optimálisnak. Körülbelül ennél a páratartalom-értéknél csökkenthető legnagyobb mértékben a gitárok
        károsodásának kockázata. Ez azt jelenti, hogy 22∘ Celsius hőmérsékletű és 50% relatív páratartalmú környezet ajánlott a gitárok tárolásához. Ezek a paraméterek közelítik meg legjobban a gyártók által előírt feltételeket.

        Megéri odafigyelni a megfelelő páratartalomra, ami nem csak a gitárunknak jó, de a szervezetünknek is!

         Legyen szép pozíció jelölőd a gitár nyakán

         Gyönyörűvé és érdekessé tud tenni egy gitárt, ha az egyszerű pontozott pozíció jelölőt kicserélted!

         Próbáld ki, hogy milyen lenne madarak, csillagok, virág-indák felett játszani és látni, épp milyen fekvésben mozog a kezed a gitár nyakán.

         (olvasd tovább…)

          Külső hangkártyák usb csatlakozással és szoftveres effektek

          Jó hír a gitárosoknak, hogy nincs szükség aktív hangfal, combó beszerzésére ahhoz, hogy elektromos gitárodat megszólaltasd! Elég, ha van egy számítógéped, plusz egy USB-vel csatlakoztatható kiegészítőd, amivel a gitárt rá tudod kötni a laptopodra vagy asztali számítógépedre.

          Szerencsére a villamosmérnökök és az informatikusok tudtak olyat alkotni, amivel néhány 10 ezer forintért (~30 ezer Ft-tól) a saját tulajdonodban lehetnek olyan neves erősítők és effektek (szimulációi), amit a nagy gitárosok is használnak. Ezeket tetszés szerint variálhatod és amelyekért egyébként egy nagyobb vagyont fizetnél ki. Persze ez nem feltétlenül színpadra való, bár tudunk olyan gitárosról, aki szívesen használ ilyet nagyközönség előtt is.

          Leegyszerűsítve így néz ki a csatlakoztatás:

          Számítógép -> Szoftver -> USB-vel csatlakoztatott külső eszköz -> Gitárkábel -> Gitár

          Szoftver + USB-vel csatlakoztatott külső eszközök:

           

          Behringer U-Phoria UMC204HD

          Ajánljuk: Itt megvásárolható! Nézdd meg a többi BEHRINGER terméket is!

          külső hangkártya: 2 be- és 4 kimenetes USB 2.0 audió/MIDI interfész mikrofonos és hangszeres felvétel készítéséhez, 24-bit / 192 kHz professzionális hangminőség, kompatibilis az összes népszerű hangrögzítő szoftverrel, 2x Midas előfok 48V fantomtáppal, felvételközbeni, késésmentes monitorozási lehetőség, dinamikus fejhallgató kimenet, LED visszajelzők, USB port, ingyenes audio rögzítő

          Line6 Toneport POD Studio UX-1 + Podfarm2 szoftver, Ableton Live Lite szoftver (~40 ezer Ft)

          line6-studio-ux-1

          Ajánljuk: Itt megvásárolható. Nézdd meg a többi LINE6 terméket is!

          4 csatornás USB interfész/hangkártya
          Analóg bemenetek: 2 XLR mikrofon bemenet, 2 Jack gitár bemenet, sztereó Jack vonal bemenet, Jack monitor bemenet, kontroll pedál bemenet
          Analóg kimenetek: sztereó Jack kimenet, Jack fejhallgató kimenet
          Digitális csatlakozók: USB, S/PDIF kimenet
          Csatorna funkciók: Mikrofon gain potméter
          Egyéb funkciók: POD Farm modellező szoftver (18 erősítő, 24 hangfal, 5 basszuserősítő, 5 basszushangfal, 29 padlóeffekt, 6 előfok), fantom táp, Hangerő potméter, fejhallgató hangerő

          • Kijelző: led, 2 analóg kivezérlésmérő
          • Mintavétel: 16, 24-bit/44,1 KHz, 48 KHz, 88,2 KHz, 96 KHz
          • Tartozék: Podfarm2 szoftver, Ableton Live Lite szoftver

          Vox AMPLUG2 AC30 (~12 ezer Ft)

          Ajánljuk: Itt megvásárolható. Nézdd meg a többi VOX terméket is!

          • gitár erősítő: gitár fejhallgató erősítő, Vox AC30 erősítő modellezés, ideális otthoni gyakorláshoz, 180°-ban elforgatható jack csatlakozó, automatikus kikapcsolás, 3 erősítő mód, 9 effekt (3x chorus, 3x delay, 3x reverb), Volume, Gain és Tone szabályzók, 2x AAA elemmel működtethető, cca 17 óra működési idő, bemenet: 6,3mm Jack, AUX, 3,5mm fejhallgató kimenet, méretek: 86 x 80 x 31 mm, súly: 40 g
           • Bemenet: 6,3 mm-es jack,
           • AUX MP3 lejátszó csatlakoztatásához.
           • Fejhallgató kimenet: 3,5 mm,
           • Méretek: 86mm x 80mm x 31mm,
           • Súly: 40g

          IK Multimedia iRig2 (~15 ezer Ft) + fizetős alkalmazások
          Ajánljuk: Itt megvásárolható. Nézdd meg a többi iRig (IK multimedia) terméket is!

          • gitár fejhallgató erősítő: hordozható gitár előerősítő és effekt egység iPhone/iPod Touch/iPad eszközökhöz, 1/4″ erősítő kimenet, kapcsolható tiszta és torzított jel, Android kompatibilitás, mikrofon állványra szerelhető, az AmpliTube-bal kombinálva lehetőségek széles tárházát kínálja, hangoló iPod/iPod/iPad és Mac-hez, 3,5 mm fejhallgató kimenet, 6,3 mm hangszer bemenet, 3,5 mm vonal kimenet, méretek: 39 mm x 21 mm x 72 mm, súly: 43 g

           

          (olvasd tovább…)

           Kicsiknek és nagyoknak is vegyünk basszusgitárt, mert az jó

           Tanulj meg ezen (is) játszani. Adunk segítséget!

           Nézd át a basszusgitáron lévő hangokat és vásárolj egy jó hangszert.

           Látható, a hangok megegyeznek a normál hangolású gitáron lévő hangokkal.

           A MUZIKER-nél ingyenes szállítással találsz nagyon jókat, jó áron.

            
           5, illetve 6 húros basszusgitár esetén az alsó 2 húr hangjai az alábbiak:
            e|--F---F#--G---G#--A---A#--H---C---C#--D---D#--E---|
            h|--C---C#--D---D#--E---F---F#--G---G#--A---A#--H---|
           
           Négy húros basszusgitár esetén:
            G|--G#--A---A#--H---C---C#--D---D#--E---F---F#--G---|
            D|--D#--E---F---F#--G---G#--A---A#--H---C---C#--D---|
            A|--A#--H---C---C#--D---D#--E---F---F#--G---G#--A---|
            E|--F---F#--G---G#--A---A#--H---C---C#--D---D#--E---|
            0. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. érintő

           Basszusgitár kottahangok, vagyis a basszuskulcshoz tartozó hangok:

           Kis segítség a basszusgitáron lévő hangok értelmezéséhez. Kis könnyebbség, ha már ismered a normál gitáron lévő hangokat, vagy ismered a zongora kottát. A lenti esetben a B = H hanggal. Miért?

           (olvasd tovább…)