A dupla gitár virtuóz Michael Angelo Batio

Nehéz kitűnni a zenei életben, azért van akinek mégiscsak sikerül, például ahogy Michael Angelo Batio, aki balkezes létére mégis jobb kezes gitáron tanult meg játszani. Ezért számára teljesen egyértelmű mindkét kézzel szólót játszani egyszerre.

michael-angelo
14 évesen kezdett érdeklődni a jazz iránt. Két évvel később “jazz szóló” kategóriában díjat nyert. A Northeastern Illinois Egyetemen szerzett diplomát zeneelméletből és komponálásból. Az egyik leggyorsabb kezű gitárosnak tartják.

 

Saját dalai mellett Deep Purple, Ozzy Osbourne, Led Zeppelin, Metallica, Aerosmith és Bob Dylan számokat is megformál a saját ízlése szerint.

A tapping játék során használt hagyományosan alulról mellett a felülről való játék technikája egyedinek számít a gitárosok világában.

4 ágú gitárral:

1984-ben indult karrierje a Holland nevű heavy metal zenekarral indult. A zenekarban Tommy Holland énekelt, aki a Steppenwolf tagja volt.

A 2014-es Thanks Jimi fesztiválon:

1 Comment - Leave a comment
  1. […] a kérdés, hogy mire jó a kétnyakú (basszus)gitár? Azon túl, hogy látványos, ahogy ez Michael Angelo Batio kezében is láthatjuk, más funkciói is vannak, lehetnek. A legfontosabb, hogy nem kell gyorsan gitárt […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*