Steve Rodby

Steve RodbyAkusztikus és elektromos basszusgitáros, szerző és producer.

Steve Rodby Joliet-ben, Illinois államban született. Steve már 10 évesen elkezdte tanulmányozni a klasszikus zenekari basszust és gyorsan kialakult nála az intenzív érdeklődés a jazz és a pop zene iránt.

A Northwestern Egyetemen diplomát szerzett klasszikus basszus tanszakon. Steve hallgatója volt Warren Benfield Chicagói Szimfonikus Zenekarának, valamint tanult a híres jazz basszusgitárostól Rufus Reid-től. Steve számos jazz nagysággal együtt végzett, többek között néhány név álljon itt: Joe Henderson, Roy Haynes, Tony Bennett, Teddy Wilson, Milt Jackson, Art Farmer, Sonny Stitt, George Coleman, Ira Sullivan, Zoot Sims, Lee Konitz, Jackie McLean, Eddie Lockjaw Davis, Kenny Burrell, James Moody, Johnny Griffin és Monty Alexander.

Amellett, hogy a basszusgitáros volt a Pat Metheny Group elmúlt 30 évében, ahova 1981-ben csatlakozott, Steve vezet és hangszerel zenekarokat, rögzít felvételeket sok más művésszel mind a jazz és a pop műfajban, és az utóbbi időben sok időt tölt hang- és videó előállítással és szerkesztéssel.

Hallgassuk meg egy munkájukat Pat Metheny-vel:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük