The Ramones a leges-legelső (magyar kötődésű) punk zenekar

Egy látogatónk olvasmányai szerint: A Ramones nem a “leges-legelső”punk zenekar…..ez a cím a Soogest és a N.Y. Dollst illeti, legalábbis a nyugati szakirodalom szerint. (Ezért így írjuk, hogy magyar kötődésű punk zenekar.)

New York-ban tett zenei utazásunk során a Max Kansas City nevű szórakozóhely megemlítésekor láthattuk a zenekart: The Ramones, hogy nagy sikereket értek el, ha elolvassuk az alábbi cikket és meghallgatjuk őket, megérthetjük miért, ráadásul elmondhatjuk, hogy van magyar kötődés is a történetben.

the-ramones

.

https://www.youtube.com/watch?v=zGgfHZ02I2k

A Ramones egy amerikai punk rock zenekar volt 1974 és 1996 között. New York City környékén Forest Hills, Queens-ben alakultak. Gyakran emlegetik őket úgy, mint az első zenekar, aki meghatározta a punk rock hangzást. Annak ellenére, hogy csak korlátozott kereskedelmi sikereket értek el, a zenekar az 1970-es évek punk mozgalmaira nagy hatással volt mind az Egyesült Államokban, mind az Egyesült Királyságban.


A zenekar tagjainak becenevei mindenkinél Ramone-ra végződnek. Pályájuk során 2 263 koncertet adtak, tehát 22 évig szinte nonstop turnéztak. 1996-ban a Lollapalooza zenei fesztivál során a zenekar búcsú koncertet adott feloszlott. A zenekar eredeti négy tagja közül sajnos már egyik sem él. Az énekes Joey Ramone (1951-2001), a gitáros Johnny Ramone (1948-2004), a basszusgitáros Dee Dee Ramone (1952-2002) és a dobos Tommy Ramone (1949-2014). A dobos, Tommy Ramone 1949-ben Budapesten született Erdélyi Tamás néven, családjával 1957-ben emigrált az Egyesült Államokba.

A Rolling Stone magazin listáján a 100 Minden idők legnagyobb előadói, a VH1 csatorna 100 Legnagyobb hard rock művészek közé kerültek. 2002. március 18-án az eredeti négy tag és Tommy-t helyettesítő Marky Ramone beiktatásra került a Rock and Roll Hall of Fame hírességek csarnokába. 2011-ben a csapat elnyerte a Grammy Lifetime Achievement Award-ot.

https://www.facebook.com/theramones

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük