17. Thanks Jimi Festival Wroclaw-ban, magyar fellépővel is

7411 gitáros kell, beleértve Téged is, hogy megtörténjen és sikeres legyen a rekordkísérlet, létrehozva egy Gitár Uniót.

2019. május 1-jén találkozunk a Wroclawi piactéren, Lengyelországban. A résztvevők regisztrálása reggel 10-én kezdődik a Piactér regisztrációs pontján. Ha tudod, nyomtasd és töltsd ki az előzetes regisztrációs űrlapot (letöltheti) – ezzel időt takaríthatsz meg.

Vinned kell a személyidet, vagy diák igazolványodat vagy más azonosító dokumentumodat. A részvétel nagykorúsághoz nem kötött. A regisztrálás során a résztvevő megkapja a nyakba-akasztóját és egy hivatalos tanúsítványt. Ott lehetőség lesz vásárolni speciális műanyag tanúsítványokat, pólókat és egyéb fesztivál kütyüket.

Lehetőség van játszani mindenféle gitáron (akusztikus, klasszikus, elektromos és basszusgitár), de mandolin, banjo és ukulele is elfogadható. Elektromos gitárokhoz külön szektor van, amely lehetővé teszi az elektromos hálózathoz való csatlakozást, de javasoljuk, hogy vigyél magaddal egy hosszabbító-kábelt elosztóval.

A koncertek 10 órakor kezdődnek egy kis színpadon. Mindegyik időszakban a legnagyobb gitár dalokat játsszák majd a résztvevők és megtörténik a felkészülés az együtt játékra. Az Antyradio-val együttműködve ott fogunk játszani a világ minden idők legnagyobb gitár dalait.

A közös játékokat Leszek Cichoński vezeti. Az idén játszott dalok és a játékra vonatkozó utasítások a honlapon találhatók. A legjobb, ha megtanulod az összes dalt (lásd a cikk végén), de a legfontosabb dolog a “Hey Joe” lejátszása – ez a dal számít a Guinness Rekordnak.

Az idei évhez csatlakozó különleges vendégek közé tartozik Jennifer Batten, Stan Skibby, Amen from the band Lordi, Michael Molenda, Leszek Możdżer & Adam Palma, SLADE, Egon Poka Experience és Leszek Cichoński, a legjobb lengyel gitáros, Marek Raduli, Janusz Yanina Iwański, Marek Pająk, Jacek Krzaklewski, Sebastian Riedel és sokan mások.

Számos más banda is fellép aznap, csatlakozva az eseményhez: Slade, Therion, Napalm Death, Nocny Kochanek, Ørganek and Coma!

A rendezvény ideje alatt a piacon online kapcsolatot létesítenek a külföldi partnerközpontokkal, ahol az idei rekordot támogató események lesznek. A weboldalon internetes közvetítés lesz – így külföldön is lehetőség nyílik az esemény megtekintésére YT profilon:
https://www.youtube.com/channel/UC1Fp_5KxZZ1L9fZWbucfFQQ

A résztvevők regisztrációja 15:45-kor ér véget – kérik, ne várj az utolsó percig a regisztrálással! Ezután lesz az utolsó főpróba a “Hey Joe”.

16 órakor kezdődik a hivatalos ÚJ GUITAR GUINNESS WORLD RECORD 2018. kísérlet felállítása.
16: 15-kor jelentik be az idei hivatalos eredményt, majd ismét “Hey Joe”-ot kerül eljátszásra.

17.00 órakor kezdődik a Star’s (Csillagok) koncertje, amely az idei Rekordot kíséri, részletes program a honlapon található. A koncert 2 színpadon lesz: Centennial Hall és Pergola (Wystawowa 1).

A gitárosoknak szóló kedvezményes jegyeket csak a Guitar Guinness Rekordban lehet értékesíteni (azaz május 1-jén 10.00 és 15.30 között a Wroclawi piactéren). A kedvezményes jegyek csak a Guitar Guinness Record pass-al érvényesek – ez nem adható más személyeknek.

A Wroclawi Piactéren, ahol az új Guitar Guinness Rekordot fel kívánják állítani és Pergola között, különleges tömegközlekedés lesz:

  • A villamosok a “Świdnicka” megállótól (a földalatti kereszteződésnél) 16.30-tól 5 percenként indulnak. A gitárosok számára ez az út ingyenes.

A gitárokat és az erősítőket a Centennial Hall gitártermében hagyhatja. Ár: 5 zł gitár vagy gitár + erősítő készlet.

A wroclawi kívülről érkező gitárosoknak lesz egy Festival Tent Field (fesztivál sátras rész) létrehozva. Cím: ul. Wróblewskiego 9, mintegy 400 méterre ezektől a helyektől: Centennial Hall és Pergola.

Az egész rendezvény ideje alatt próbáljon fotókat készíteni a közösségi média számláira! Használja a hashtaget: #3majowka
Az idei rekord összes résztvevőjének listája a Gazeta Wrocławska-ban publikálva lesz május 4-én.

Ha elfelejtesz valamit – ne aggódj! Az önkéntesek mindenben segítenek.

Találkozunk május 1-jén!

A játszandó számok listája:

Hey Joe,
Foxy Lady,
Voodoo Child,
Smoke on the water,
Little Wing,
Wild Thing,
Red House Blues
Thanks Jimi,
Kiedy byłem małym chłopcem (When I was a little boy)

Melyiket hogy kell játszani? Nézd meg itt!

English: http://en.heyjoe.pl/
Polish: http://heyjoe.pl/
Facebook: facebook.com/GitarowyRekord

YouTube:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük