Igor Presnyakov

igor-presnyakov_tapIgor Presnyakov (oroszul: Игорь Пресняков) az akkordszóló műfajt játszók egyik vezéralakja, aki akusztikus gitáron többnyire populáris modern zenéket penget ujjal. Moszkvában született és klasszikus zenét tanult egy közeli akadémián, ahol gitár és a karmester szakon végzett. Jelenleg Hollandiában folytatja pályafutását.

Egyedülálló akusztikus gitár játékát különböző stílusok befolyásolják, a Reggae, a Rock and Roll, az R & B, a country-western, a Jazz és a Heavy Metal. A leginkább figyelemre méltó tulajdonsága, az ő alkotó stílusa “a játék közben kopácsolás a gitár testén”. Ritkán énekel, vagy néha az énekhangot ügyesen lefordítja a gitár dallamára.

Először 2007-ben tűnt fel a YouTube-on és ez elég volt a világhírhez. Mondhatni egy sémára épülnek a számai az akusztikus hangzásból adódóan, de ha meghallgatod rájössz, mindegyikbe felfedezhető valami újdonság. Nem véletlen, hogy a feltöltött videói, több millió összes megtekintést jelentenek és természetesen több mint 500.000 előfizetője van. Plusz sokaknak példaképként is szolgál, mivel “én is szeretnék tudni így játszani!”

Igor bácsi járjon előttetek egy akkordszólós példával, amelynek elméleti alapjait a gitarpengeto.hu is leírja!

 

Halljunk tőle egy nem éppen mai keltezésű zenét, a Sweet Home Alabamát:

 


Itt pedig megmutatja, hogy tudja kísérni magát a Dire Straits – Sultan of Swing című számára:

 

Nézd meg Igor Presnyakov további csatornáit is:

https://twitter.com/IgorPresnyakov

https://www.facebook.com/iggyfied

http://www.igorpresnyakov.com/

 

6 hozzászólás - Leave a comment
  1. […] ezt a kopogtatós-flamencós-basszus gitáros slap technikát! Ben Lapps 12 évesen vette a nyakába első […]

  2. […] Rоlling Stonеs számot előadja Igor Presnyakov […]

  3. […] képviselői például: Igor Presnyakov Mark […]

  4. […] két ujjával az akkordokat játssza. Tehát akkordszóló technikát használ, hasonlóan, mint Igor Presnyakov. A pengetéshez főleg a hüvelykujjra húzható pengetőt, azaz a hüvelykpengetőt használja, […]

  5. […] stílusban, az összes húr megszólaltatására használatos. Sőt, bizonyos játékformáknál az akusztikus hangszert megkoppintva még jobb hatást érhetünk […]

  6. FZ szerint:

    Azért az eredeti se kutya:
    sultans of swing

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*