Mint egy egyszemélyes zenekar – Tommy Emmanuel

Categories: Gitár leckék, Gitárosok
Comments: 3 Comments
Published on: 2014.05.03.

Aki még eddig nem rajongott volna Tommy Emmanuelért, akit már egy korábbi cikkünkben bemutattunk, most kérem nézze meg az alábbi videót. Tommy Emmanuel létrehozott egy életet magának, ami egy egyszemélyes zenekar, tehát neki nincsenek zenésztársai. Ennek ellenére Ausztrália egyik legelismertebb zenészévé vált. Most bemutatja egyedülálló játékstílusát, ami egy különös saját fejlesztés, úgynevezett picking technika és annak keverése a ritmussal és a dallammal, végül is egy fajta akkordszóló technika. Aki nem akarja meghallgatni az elejét, hanem máris zenét szeretne, tekerjen 1:45-höz, de a fantasztikus zeneszámok között azért mondd egy pár gondolatot mindig.

Többször hivatkozik Chat Atkins gitárosra, aki követendő példának tekint. Az ő karrierje úgy alakult, hogy már a húszas éveiben csatlakozott Ausztrália egyik legnagyobb rock művészéhez a Dragon-hoz, amiben játszott az Air Supply and Men at Work felvételein.

Most kétszeres Grammy-jelölt az 5 évtizede tartó karrierje után. Egy adat, ami elég meggyőző lehet, hogy több, mint 300 koncertet tart évente. Dolgozott Martin Taylor, jazz ihletésű a The Colonel and the Governor duett albumon. Legutóbbi albuma a 2011-ben kiadott Little By Little.

 

Kapcsolódó cikkek:

Oszd meg a cikket!

3 hozzászólás - Leave a comment
  1. […] A stílusára hatással volt többek között Merle Travis, Django Reinhardt, George Barnes és Les Paul, felvételeket készített Perry Comoval, Elvis Presleyvel, a The Everly Brothers-szel, Duane Eddyvel, Charley Pride-dal, Connie Smith-szel, Don McLeannel, Mark Knopflerrel és másokkal. Nevét gyakran Tommy Emmanuel is megemlíti egyszemélyes zenekari koncertjén. […]

  2. […] egyszemélyes zenekar tagja Tommy Emmanuel, aminek most épp kettő tagja van, kiegészítve egy […]

  3. […] és profin. Annak ellenére, hogy manapság már Guthrie Govan vagy Billy Gibbons (ZZ Top) vagy Tommy Emmanuel mellett […]

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


kettő × 6 =Köszönjük, hogy kedveled a GitarPengeto.hu oldalt:
Translate in website:
Akkord fogás kereső
A add9


Thomann partnerek vagyunk
Partnereink
BAccord_LOGic_banner
Melyik a kedvenc gitár márkád?
Gitáros pólók
gitarpengeto_polo_banner
Banner csere logó
jazz-blues-gitarpengeto_banner
Gitárpengető.hu QR kód
gitarpengetohu_static_qr_code