Mint egy egyszemélyes zenekar – Tommy Emmanuel

Aki még eddig nem rajongott volna Tommy Emmanuelért, akit már egy korábbi cikkünkben bemutattunk, most kérem nézze meg az alábbi videót. Tommy Emmanuel létrehozott egy életet magának, ami egy egyszemélyes zenekar, tehát neki nincsenek zenésztársai. Ennek ellenére Ausztrália egyik legelismertebb zenészévé vált. Most bemutatja egyedülálló játékstílusát, ami egy különös saját fejlesztés, úgynevezett picking technika és annak keverése a ritmussal és a dallammal, végül is egy fajta akkordszóló technika. Aki nem akarja meghallgatni az elejét, hanem máris zenét szeretne, tekerjen 1:45-höz, de a fantasztikus zeneszámok között azért mondd egy pár gondolatot mindig.

Többször hivatkozik Chat Atkins gitárosra, aki követendő példának tekint. Az ő karrierje úgy alakult, hogy már a húszas éveiben csatlakozott Ausztrália egyik legnagyobb rock művészéhez a Dragon-hoz, amiben játszott az Air Supply and Men at Work felvételein.

Most kétszeres Grammy-jelölt az 5 évtizede tartó karrierje után. Egy adat, ami elég meggyőző lehet, hogy több, mint 300 koncertet tart évente. Dolgozott Martin Taylor, jazz ihletésű a The Colonel and the Governor duett albumon. Legutóbbi albuma a 2011-ben kiadott Little By Little.

 

3 comments on “Mint egy egyszemélyes zenekar – Tommy Emmanuel

  1. Pingback: Ebbe a családba kétszer csapott le a tehetség villám és lett két aranykezű gitáros lány - GitárPengető.hu

  2. Pingback: House of the rising sun « GitárPengető.hu

  3. Pingback: Chet Atkins « GitárPengető.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük